söndag 30 maj 2010

Sista helgen i maj månad

Fredag kväll gick vi till Wasahamnen i Stockholm. Fyra ungdomar i en motorbåt lägger sig bredvid oss. Hela tiden upprepar de att "vi är nybörjare på det här..." Vi hade tur .... de lyckades undvika en kollision med oss. Middag ombord och en kvällspromenad. Sömn med flera avbrott... skratt, prat och smällande i motorbåtens dörrluckor. Kvart över sex på morgonen ska två av besättningsmännen i motorbåten på ostadiga ben plötsligt flytta. Försök görs att backa ut med strömkabel och tampar fortfarande kvar i bryggan. Suck, som tur är kommer de slutligen iväg utan att skada sig själva eller några andra båtar i gästhamnen.
Vi ger oss iväg själva strax efter. Slussar in i Grodhavet och går under flera av Stockholms broar för att slutligen komma till Norrmälarstrand. Här var det seglingsevent och Jens och Patrik visade upp den lilla vac hkra Tofinoubåten.

Vi passar också på att vara turister i vår egen stad innan middagen på MS Gerda på kvällen.

Söndagsmorgon startar vi tidigt och går till Birka. Vikingarnas egen lilla ö i Mälaren.




Precis då vi skulle ge oss iväg hemåt fick vi celebert besök. En stolt andmamma visade upp alla elva ungarna.

På hemvägen såg vi det här strandhuset, men ingen verkade vara hemma. Egen strandtomt och inte ens en meter till vattnet. Undrar vad taxeringsvärdet ligger på med detta hus och läge???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar