lördag 14 maj 2011

Gällnö - Finnhamn

Javisst blev det bättre väder!
Morgonpromenad innan frukost på Gällnö. Det var som att vandra i en stor trädgård fylld av glad fågelsång och blommande växter. Vitsipporna sjöng på sista versen och hängde nu lite mer tungfyllt än förra veckan.
Gullvivorna, som lyste gyllengula, fanns nu överallt och var fullt utslagna. Dessutom såg vi skogsvioler, gökärt, orkidéerna Adam och Eva, ett par smörblommor och några liljekonvaljer som höll på att slå ut.Häggen, körsbärsträden och slånbärsbuskarna var överfulla med vita blommor. Doften från häggen och de nyklippta gräsmattorna hängde i luften.

En katt smög omkring på jakt i det höga ängsgräset och i skogsgläntan gick två rådjur och betade. Vinbergssnäckorna korsade i sakta mak de smala grusvägarna där vi promenerade.


Kossorna på Gällnö hade fått sina kalvar och de tittade nyfiket på oss då vi stannade vid staketet.Tack underbara och vackra Gällnö för en jättefin vårdag i maj!

Tillbaka på Maria-Therese kastade vi loss i det fina vädret och seglade till Finnhamn. Vi gjorde ett tappert försök att fiska lite, men tyvärr ville fiskarna inte nappa. Tur vi hade middagsmat med oss...
Efter middagen tog vi en promenad till krogen där vi avslutade kvällen.

Krogen bjöd på Vårvindar med levande musik i form av fyra mycket professionella och glada spelmän. De gick runt bland gästerna, som fick önska låtar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar