söndag 7 juni 2009

Mastjobb och lite inredning


I går jobbade vi vidare med båten och ägnade fyra timmar till att dammsuga både inne i båten och uppe på däck, vilket behövdes. Snickaren hade varit där och fräst bort de spruckna och skadade bitarna på däck, så det fanns gott om sågspån. Stig hann också med att dra ett par elkablar innan vi var tvungna att åka hem för att göra oss iordning för trädgårdsfest och firande av Sveriges nationaldag.

Efter gårdagens mycket kyliga eftermiddag och kväll, då vi frös så vi nästan hackade tänder på en mycket trevlig trädgårdsfest med sillbord, grillat kött och bocciaspel, var vi i dag tillbaka på Gåshaga marina. Solen sken från en klarblå himmel och jag avstod solglasögonen för att undvika att göra samma misstag som förra helgen. Då såg jag nämligen ut som en tvättbjörn eller som en medlem av den kvinnliga björnligan (vit mask i stället för svart).


Dagen ägnades åt att vi gjorde masten klar förutom förstagsprofilen. Den stående riggen är nu monterad. Dessutom hann vi koppla in de sista elkablarna i båten och ägna oss åt lite inredning, vilket var roligt. Tack snälla mamma för alla fina kuddar du sytt! De kommer verkligen att bli fina då vi kan lägga dem till rätta i förpiken och i sofforna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar