tisdag 30 juni 2009

Utö - Lauterhorn

Nybakade rågfranska från Utö bageri till frukost och sedan lättade vi ankar för att gå till Gotska sandön. Strålande sommarväder ca 28 grader varmt. Vi hade svag vind ca 2 m till en början och gled långsamt framåt i några knop. Det var otroligt hett på däck och i sittbrunn. Låg på däck och läste och löste korsord och badade hängande i stegen efter båten för att få svalka.


Strax utanför Nynäshamn fick vi plötsligt lite mer vind i seglen och då blev det riktigt skönt att ligga på däck och läsa Skumtimmen av johan Theorin. Vinden ökade och vi upptäckte att det blev stick i stäv om vi skulle gå till Gotska sandön, så vi ändrade kurs och gick istället mot Lauterhorn, Gotland.

Vi närmade oss Lauterhorn och vinden hade avtagit. Kapten fyllde år och det blev en liten tårta för två i den vackra solnedgången. Tänk vad man kan åstadkomma med en stor hallonmuffins från Utö bageri, grädde och jordgubbar. Mums!
Klockan hann bli 00.30 innan vi kom fram. Då var det ganska mörkt och svårt att se, så vi la oss på svaj i viken. Det var riktigt skönt att få krypa till kojs efter 15 tim segling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar