måndag 13 juli 2009

Gudhjem - Skillinge

Tidig morgon..... Hissade segel och gav oss iväg från Bornholm. Det tog inte lång stund förrän det började regna. Ja, regna - det fullständigt vräkte ner och man såg inte långt. Allt var grått och regnet bildade en sjö i sittbrunnen. Bra vind hade vi och när vi passerade Hammerodde avtog regnet och himlen sprack upp. Det blev solsken under resten av seglingen, men tyvärr var inte vinden med oss i dag heller. Det blåste en 11 m västlig vind och vi som hade tänkt att gå till Skanör. Men att kryssa i 20 distanser i den vinden lockade inte, så vi gick till Skillinge och hoppas nu på rätt vind till i morgon.


Vilken tur att Skillinge fisk- och rökeributik hade öppet och vi kunde köpa lite lax- och torskfié och räkor, så vi kunde göra en härlig fisksoppa till middag.

Vi låg långsides med Balder från Holland. Nan och Jeroen Janssen som äger båten bjöd in oss, berättade om och visade bilder från sin seglats till Gdansk i Polen. Det lät mycket spännande och såg ut att vara väldigt vackert där, så kanske blir det Gdansk någon gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar