fredag 17 juli 2009

Köpenhamn - Helsingborg

Vaknade i Margretheholms hamn till klarblå himmel, sol och varmt väder. Kulingvarning! Nej, inte nu igen..... Skulle vi ligga kvar här, gå till Dragör eller tillbaka till Limhamn? Vi pratade med Janne Jansson, som ligger nere vid Rugen och ville ha väderleksrapport över farvattnen i sydöstra Östersjön, och när han fick höra om kulingvarningen bestämde han sig för att stanna kvar där han var. Ja, hur skulle vi göra nu då? Mike,Alex och Patrik som låg i Helsingborg, ringde och funderade på att gå till Köpenhamn och träffa oss eller frågade om vi hade lust att komma till Helsingborg.

Vi hade en överläggning och bestämde oss för att gå till Helsingborg. Det var ju så soligt och jättevarmt och då är det skönare att vara ute på havet. Kulingen skulle ju inte komma förrän till eftermiddagen.

Vilken tur att vi valde att gå till Helsingborg. Vi hade nästan ingen vind och solen gassade från en klarblå himmel. Det var otroligt hett på däck. Strax utanför Ven stod vi helt stilla och det var 22 grader varmt i vattnet, så vi hängde i badstegen för att svalka oss i vattnet. Liza Marklunds bok blev både blöt och kladdig av solskyddsfaktorn.

Då vi hade några distanser kvar till Helsingborg fick vi lite vind och den tog oss till slut in i hamn. Där stod Mike, Alex och Patrik och mötte oss och hjälpte oss att lägga till.



I skrivandets stunds, nu när klockan är fem på eftermiddagen och vi ligger här i en trygg hamn, hör jag hör det har börjat tjuta i riggen och det blåser 9 m. Skönt att man ligger i en trygg hamn!



6 timmar senare - klockan är elva på kvällen. Vi har varit hos Mike, Alex och Patrik i deras Tapas och blivit bjudna på just tapas. Mycket gott! Det tackar vi för!

Därefter gick vi alla ut och åt en god middag på en av restaurangerna längs kajen. Tillbaka i båten och det tjuter ännu värre i riggen, tamparna knarrar och båten gungar. Vindstyrkan är nu uppe i nästan 13 m här inne i hamnen. Det blir nog en blåsig natt när vi vaggas till sömns.
Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar